“Özgürlük Mahallesi’ne Aile Sağlığı Merkezi de yapacağız”

Akdeniz Belediyesi’nin, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Özgürlük Mahallesi’nde inşasına başladığı ve toplam 9 buçuk dönüm büyüklüğünde bir araziye kurulan Sekmen Parkı’ndaki çalışmalarda sona gelindi. Parkta incelemelerde bulunan Başkan Mustafa Gültak, “Gördüğünüz gibi biz verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz” dedi.
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin dahil olduğu Özgürlük Mahallesi Muhtarı Mahmut Ergüvan ile birlikte Akdeniz Belediyesi’nin; Özgürlük Mahallesi’nde, Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait 12 dönümlük arazi üzerinde yapımına başladığı ve bittiğinde toplam 9 buçuk dönüme sahip olacak Sekmen Parkı’nda incelemelerde bulundu.
Başkan Gültak; “Parkımıza Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımızın soyadını verdik”
Daha önce mevcut yerin kendi haline bırakılan bir arazi olduğuna işaret eden Başkan Gültak, “Bulunduğumuz arazi de hemen karşı taraftaki arazi de TCDD’ye ait. Biz bu araziyi TCDD’den kiraladık. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in burada emeği çoktur. Bu yüzden parkımıza başkanımızın soyadını verdik. Yoğun çabalarımız sonucunda Sekmen Park’ı bugünkü halini aldı” diye konuştu.
“Sosyal ve kültürel projeler noktasında yeni alanlar açacağız “
Sekmen Parkı’nın henüz tam bitmediğine dikkat çeken Başkan Gültak, “Halı sahası, birkaç spor tesisi ve oyun grupları da yerleşecek. Eksiklerimiz var. Yaklaşık bir ay sonra Sekmen Parkı tamamlanmış olacak. Parkımız, Özgürlük Mahallesi başta olmak üzere diğer mahallelerimize de hizmet verecek. Mahallelerimize biz bu tür parkları açmaya devam ediyoruz. Sosyal ve kültürel projeler noktasında yeni alanlar da açacağız. Yakında Özgürlük Mahallesi’ne güzel bir kültür evi daha yapacağız” dedi.
“Özgürlük Mahallesi’ne Aile Sağlığı Merkezi de yapacağız”
Akdeniz hızla değiştiğine işaret eden Başkan Mustafa Gültak, “Biz seçim zamanında ‘Değiştirin; hep beraber değiştirelim’ dedik. Gördüğünüz gibi Akdeniz, 2 yıl içinde birçok fiziki ortamda değişime uğradı. Özgürlük Mahallesine bir sözümüz daha vardı. Onu da bir kez daha deklare edelim. Yakın bir tarihte Özgürlük Mahallesi’nin ortasında bulunan Taziye Evi’nin alt katını Aile Sağlık Merkezi yapacağız. İki tane doktorumuz burada görev yapacak. Hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Bitirdikten sonra da Sağlık Müdürlüğümüz, doktorlarımızı atayacak ve Özgürlük Mahallesine vermiş olduğumuz sözleri de hayata geçirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.
İncelemelerin ardından mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Mustafa Gültak, halkın yoğun ilgisi ile karşılaşırken, vatandaşların talep ve önerilerini de yerinde değerlendirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir