MESKİ, İKİ MAHALLEYİ DAHA KALİTELİ ALTYAPIYA KAVUŞTURDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesi Alata ve Kargıcak Mahallelerinde başlattığı kanalizasyon hattı çalışmalarını tamamlandı. Kanalizasyon hattı bulunmayan Alata ve Kargıcak Mahalle sakinleri uzun yıllardır bekledikleri kaliteli ve modern altyapıya kavuştu.

Yatırım tutarı 3 milyon 85 bin lira olan MESKİ çalışmaları kapsamında, 5 bin 769 metre Ø300 mm ve 472 metre Ø400 mm HDPE esaslı koruge boru ile şebeke hattı, 1771 metre Ø150mm HDPE esaslı koruge boru ile parsel bağlantısı, 153 adet muayene bacası, 253 adet parsel bacası imalatları ile 37 metre karayolu altından yatay geçiş yapıldı. Çalışmalar kapsamında, Alata ve Kargıcak Mahallelerinin kanalizasyon hatları yapılarak, bölgenin atıksuları Erdemli ilçe merkezinde bulunan mevcut hatta bağlandı.  Toplanan atıksular, Erdemli Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilerek, hâlihazırda kullanılan derin deniz deşarjı ile alıcı ortama verilmeye başlandı.

Kargıcak Mahalle Muhtarı Durmuş Kara, “Mahallemizde kanalizasyon sorunu vardı. Sağ olsun Vahap Başkanımızın girişimleriyle şu an için kanalizasyon sorunu yüzde 90 çözülmüş durumda. Mahallemiz çok katlı parsel şeklinde. Daha önce kuyular çok çabuk doluyor, bahçeye taşıyor, sinek oluyordu. Allah’ın izniyle en kısa zamanda bağlantılar yapılacak. Bu koku, sinek, çevre kirliliği en kısa zamanda çözülecek. Vatandaşlarımız daha huzurlu, daha ferah bir ilçede, mahallede yaşamaya başlayacak” dedi.

Kargıcak Mahallesi Muhtar azalarından biri olan Zahide Selvi, daha önce foseptik kuyularının dolmasından dolayı büyük sıkıntılar çektiklerini dile getirerek, “Mahallemizin birçok eksikleri vardı. İlk başta kanalizasyon eksiğimizdi. Şükür kanalizasyonumuz tamamlandı. İnşallah devir teslimden sonra bağlantılarımız yapılacak. Bu sorundan kurtulacağız. Halkımızı rahatsız edecek kokulardan, sineklerden kurtulacağız inşallah. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza, daire ve yatırım başkanlarımıza ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza mahallemiz adına teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Mahalle Sakini İsmet Bay, 1975 yılından beri Kargıcak’ta oturduğunu belirterek, “Mahallemizde çarpık kentleşmeden dolayı bahçeler arasında evler vardı. Vidanjörler kuyulardan lağımları çekemiyordu. Pis kokular vardı, sinekle mücadelede başarılı olunamıyordu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başlattı ve en kısa sürede de bitirdiler. Mahallemizin gördüğü göreceği hizmet de bu diyorum. Bu güne kadar Kargıcak Mahallesi’ne hiçbir zaman bakılmadı. Şehre 3 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen hep göz ardı edildi. Kanalizasyonu da başarılı buluyoruz. Bir ilçenin gelişmesi altyapıdan görünür. Önce bir belediye başkanı altyapıyı yaparsa şehrine hizmet etmiş olur. Şehrini seven Belediye Başkanı önce altyapıyı yapar. Ben onun için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e özellikle çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Erdemli Sınırlı Sayılı Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ali Öngel, sanayi sitesinin yaklaşık 400 esnafa sahip olduğunu belirterek, “Mevcutta bulunan arıtma tesisimiz yapılalı yaklaşık 22 yıl oldu. 22 yıl süre zarfı içerisinde eski bir sisteme tabi kaldı. Son 3-4 yıldır da büyük sıkıntılar yaşıyorduk mevcut arıtmasından, bunun yanında yüksek elektrik tüketiminden. Mevcut arıtma tam devresel kapsamını yapamadığı için burada ister istemez koku vesaire sorunlarımız oluyordu. Konuyu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer Bey’e taşıdık. Sağ olsun hemen ilgilendi ve devamında yeni bir terfi merkezi uygulaması yaptılar. Buradaki tüm sorunlarımız giderildi. Artık sanayi esnafımız kokudan kurtuldu. Kooperatifimiz yüksek tüketimli elektrik faturalarından kurtuldu. Bizzat ilgisinden dolayı başta Sayın Vahap Seçer Başkanımız olmak üzere tüm ekip arkadaşlarına şahsım ve sanayi esnafım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir