SERDAR ERKAN‘‘MERSİN İÇİN TEMİZ SEÇİM’’

Mersin CHP Büyükşehir Belediyesi aday adayı Makine Mühendisi Serdar Erkan: ‘‘Mersin için Yerelden Gelişme Programı’’ düzenledi. Erkan, Mersin için yerelden kalkınma programı sunum planını açıkladı.

2019 yılında  yapılacak olan yerel seçimler hakkında CHP Büyükşehir Belediyesi aday adayı  Serdar Erkan açıklamalarda bulundu.

Serdar Erkan: ‘‘Mersinliler, Mersin’in sakinleri değil, sahipleri olmalıdır’’ sloganıyla konuşmasını gerçekleştirdi. Mersin’de önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde kurumlara ve kamuoyuna  sunulan ilk program olduğunu belirtti. Yerel seçim açıklaması öncesinde Erkan, herkesin içini acıtan çocuk istismarına da değindi.

Erkan: ‘‘Ülkemizde çocukların korunmasına dair kanun mevcut, ancak yasaların tam ve istisnasız uygulanmaması nedeniyle ve zihinlerin değişmemesi nedeniyle çok üzüntülü olaylara tanıklık ediyoruz’’ dedi.

‘‘MERSİNLİLERİN TEMSİLCİSİ OLARAK KARŞINIZDAYIM’’

Ortaokul çağlarında Mersine geldiğini  belirten Erkan: ‘‘Çocukluk ve gençliğinde yarım yüzyıla yakın Mersin’in ilçelerinde, mahallelerinde, plajlarında, ören yerlerinde, dağlarında ve kırlarında farklı din ,mezhep ve kültürleri ile yosun, portakal ve limon çiçeği kokularının, tantuni kokusu ile karıştığı sokaklarında kentimizin onuru sporcu Mersinli Ahmet ve Nurullah İvak ile selamlaşmanın gururunu yaşamış; Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın pistlerinde atletizm çalışması yaparken veya kentin içindeki halk plajında kum üstünde futbol oynarken kentteki olimpiyat ruhunu çocuk ruhunda hissetmiş, üniversite yıllarından sonra evlenerek, bu barış ve dostluk kentine yerleşmiş, çocuk büyütmüş, geçimini Mersin’de sağlamış; çok güzel dostluk ve arkadaşlıklar edinmiş ve Mersin’in acılı ve sevinçli günlerine tanıklık etmiş, benimle benzer duygu ve düşünceleri paylaşan Mersinlilerin temsilcisi olarak karşınızdayım.’’ şeklinde konuştu.

‘TÜM MERSİNLİLERİN VE MERSİN’İN KİMSESİ OLMAK İSTEDİK’’

Yaklaşan yerel seçim sürecinde, bir taraftan dünyanın ve ülkenin içinde bulunduğunu sıkıntılı koşullarda, cumhuriyetin ve Mersin’in bizlere geçmişte yaşattığı bu değerli anıları  zihinlerde capcanlı yaşattığını dile getiren Erkan: ‘‘Ancak diğer taraftan ortak geleceğimiz için çevremizde kaybettiğimiz mekanların ve değerlerin anılarını çocuklarımıza yaşatamamanın üzüntüsünü de içimizde sır gibi taşıyor, geleceğimiz için kaygılanıyoruz. Bizler, Mersin’de çeşitli Meslek Odalarında, Demokratik Kitle Örgütlerinde ve derneklerde yıllardır Mersin için omuz omuza çalışan, ya da bazen pazar yerlerinde karşılaşan ve benzer duygu ve düşünceleri taşıyan Mersinliler olarak, artık bizlerinde geçmişte Mersin’de üstlendiğimiz tüm sorumluluk ve deneyimlerimizin ışığında, dağarcığımızdaki biriktirdiklerimizi bu güzel ve yalnız şehrimize vermemiz gerektiğini düşündük. Bu düşünceden hareketle, Mersin’imizi sadece ülkemizde değil, Dünyada da hak ettiği en iyi bir yere getirmek ve ortak geleceğimizi kurmak amacıyla ‘Mersin için Yerelden Gelişme Programı’nı hazırladık. Bu program çalışması ile ailesinin ve kendisinin yazgısını bu güzel kentle birleştirmiş tüm Mersinlilerin ve Mersin’in kimsesi olmak istedik. İstiyoruz ki, bu süreçte yerel seçimlerde salt adayların kimlik, kişilik, birikim ve deneyim özellikleri ve ittifak arayışları ile seçim nasıl kazanılır? tartışılmasından ziyade, Nasıl bir ortak bir gelecek hayal etmeliyiz ve hayalimizdeki Mersin’ e nasıl ulaşırız?’ sorularına da tüm Mersinli’ler olarak hep beraber yanıt arayalım.’’ ifadelerini kullandı.

‘‘MERSİN ARAYIŞINDA BİR İLK BAŞLANGIÇ SAYFASI OLSUN’’

Tarafımca bugün sunulan programımızın ilk olduğunu kaydeden Erkan: ‘‘İçeriğinden kesitler sunduğumuz bu çalışma, yukarıdaki sorulara kendi evrenimizden ve penceremizden bir yanıt arayışıdır. Bu yönüyle bu program bilimsel olma kaygılarını ve kıstaslarını dikkate alan, akademik bir iddiası olmayan, ancak yerelde bir iddiası olan bir çalışmadır. İstiyoruz ki, bu çalışma daha iyi ve güzel bir Mersin arayışında bir ilk başlangıç sayfası olsun. Tüm Mersinlilere bu program tartışmasına katılarak, önerileriyle geliştirilerek, katılımcı bir süreçte olgunlaşsın.’’ diyerek sorunun altını çizdi.

‘‘KALKINMA PROGRAMI SUNUM PLANLARI’’

Erkan, son olarak Mersin için yerelden kalkınma programı sunum planını şöyle açıkladı: ‘‘Çukurova havzası ve mersin son 15 yıldır geriliyor, Mersin merkezi bütçe kaynaklarından dengeli pay alamıyor, Mahalli idare kaynakları ve bölgenin yeri, giderek derinleşen bölgesel farklar, Mersin’de ilçeler arası eşitsizlikler, tarım, tarımda Mersin’in büyüme payı son 15 yılda geriliyor, Çukurova bölgesi tarımsal üretimde doğu Anadolu bölgesinden bile geri görünmektedir, Tarımda yerel çözümler, turizm, lojistik, enerji, çevre/sağlık/kentsel iyileştirme, çeşitli çevre yatırımlarında Türkiye ortalaması ve mersin 2016, yerel yönetimleri güçlendirme, kırsal alanlarda fiziki altyapıyı iyileştirmek, göçle gelen nüfusun sosyal bütünleşmesi, sosyal ve kültürel altyapı, sosyal belediyecilik uygulaması, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının durumu, yerelde yönetime katılma/yerel demokrasinin güçlendirilmesi, genelde Çukurova havzası, özelde Mersin’in yerelden yeni bir kalkınma Paradigmasına ihtiyaç var.’’

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir