MESİAD’DA YENİ DÖNEM, YENİ PROJELER VAR ANCAK

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği; yönetimin değişmesiyle yeni proje planlarını açıkladı. Yönetimin yeni başkanı Hasan Engin, ‘‘Projeler MESİAD ve Mersin için hayırlı olacak.’’ dedi. Ancak Mersin’in çözülemeyen sorunu haline gelen ‘ortak lobi’ yine sözde kalacak gibi…

MESİAD 15. Olağan  Genel Kurul Toplantısı’nda başkanlık görevini devralan Hasan Engin basın ile tanışma kahvaltısı düzenledi. Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Engin, MESİAD 27 yıl önce kurulduğunu, kentin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkılar sunmayı hedeflediğini ve kentin önemli bir STK olduğunu belirtti. Yönetimin yeni dönem amaçlarının MESİAD’ın yarım kalan projelerinin tamamlanmasını sağlayıp Mersin’de  kısa, orta, uzun vadeli projeler üretmek olduğunu ifade etti. 

 

TURİZM BÖLGESİNDE TERMİK SANTRAL VE BALIK ÇİFTLİĞİNE EVET Mİ..?

 

Hayata geçirecek olan projeler için basın ile yoğun bir iş birliği içinde olacağını dile getiren Engin, projelerini şöyle açıkladı: ‘‘Ruhsatları alınan termik santrallerin ve balık çiftliklerinin, şehrimizin turizmini engelleyecek biçimde değil, yeterli yasal uzaklıkta, ekolojik dengeyi bozmayacak bir şekilde kurulmasını takip edeceğiz. Şehrimizin, özellikle Akdeniz ilçemizin, kentsel dönüşüme ihtiyacı vardır, bu kentsel dönüşüm semt ve ada bazında planlı bir şekilde yapılmalıdır, bunu da yakından takip edeceğiz. Mersin Üniversitesi ile başlattığımız iş birliklerimizi, Toros ve Çağ Üniversiteleriyle genişleterek sürdüreceğiz. Mersin’in gelişmesinin önündeki en büyük engel olan, birlikte hareket edememe durumu, bizim için çok önemlidir. Bu bağlamda Mersin dayanışması için bütün oda, birlik ve dernekler (MTSO, OSB… vb.) ile iyi ilişkiler kurarak güçlü Mersin lobisini yaratmaya çalışacağız. Başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, bütün belediyelerle iyi ilişkiler içerisinde çalışarak 4. Çevre yolunun açılması, 2. Çevre yolunun (Okan Merzeci Bulvarı) Batı aksının Davultepe- Tece1 ye kadar uzatılması, Doğu aksının da OSB’ye kadar açılmasını sağlamak için görüşmeler yapacağız. Organize Sanayi Bölgelerinin genişleme alanlarının hayata geçirilmesi için OSB ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yürüteceğiz. İhalesi yapılan, Otoyol-OSB bağlantı yolunun bir an önce başlaması ve alın gişelerinin bu kavşağa alınması için girişimlerde bulunacağız.”

 

Engin bu sözleri üzerine daha önce balık çiftliklerine ‘hayır’ diyen MESİAD yönetimleri hatırlatıldı. Engin bunun üzerine “O zaman ÇED raporları alınmamıştı”diyerek kendini savundu.

 

SERBEST BÖLGE GENİŞLEME ALANI VE TARSUS TURİZM PROJESİ KENTİN UTANCI..!

 

 

Engin “Serbest Bölgesi genişleme alanı ve bölgedeki mülkiyet sorunlarının çözümü için kurumlarla ortak çalışmalar yürüteceğiz. MESİAD’ın kuruluşu kadar eski ve MESİAD’ın en önemli projeleri arasında yer alan Tarsus kıyı kesiminin yatırıma dönüşmesi için çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdüreceğiz.Mersin ana Konteynır Limanının ve Liman bağlantı yollarının açılması için bütün kurumlarla ortak çalışacağız. Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı ve Askerlik Şubesi güneyinde yer alan OYAK arazisinin takasla mülkiyet sorununun çözümü ve kent meydanına dönüşümü için çalışmalar yürüteceğiz. MESİAD’ın projelerinden olan bölgemizde de tek olma özelliğini taşıyan Gülek Karboğazı Kış Turizm Projesi’ni bölge bazlı öne çıkartacağız. MESİAD ve Mersin için Üreten ve istihdam sağlayan herkesin yanında ve tam destek olacağız. Ayrıca; Çukurova SİFED içerisinde birlikte olduğumuz, Adana STK’ları ile yürüteceğimiz iyi ilişkiler, bölge için önemli birliktelikler getirecektir. MESİAD ve Bölgemiz için istihdam ve beceriye yönelik, ulusal ve uluslararası projeler yazıp, hibe programlarından faydalanacağız. Bu bağlamda Avrupa birliği hibeleri için ön görüşmelerimiz tamamlanmıştır. Havza Ekonomisi ve yatırımları için Osmaniye-Hatay ve Kahramanmaraş İllerini içine alan DASİFED ile ortak çalışmalar yapılacaktır. Konya-Kahraman-Taşucu Seka Liman bağlantısı, demiryolu projesi için, Meram Kalkınma Ajansı ve bölge STK’ları ile ortak lobi faaliyetleri yürütülecektir. İpekyolu Demir Projesi için çalışmalar yapılacaktır.” İfadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir