MERSİN’DE KİRLİLİK SORUNU BÜYÜYOR..!

Mersin çevre ve gürültü kirliliğinde birçok il arasında ilk 20’de yer alıyor!
Mersin’de fabrikaların ve nüfusa bağlı olarak araç sayısının daha da artmasıyla gürültü kirliliği ve çevre kirliliği sorunu artmaya devam ediyor.

Türkiye’de çevre ve hava kirliği temizliği konusunda raporlara göre 81 ilden 6’sının temiz olduğu belirtildi. Türkiye sıralamasında Mersin çevre ve gürültü kirliliğinde birçok iller arasında ilk 20’de yerini aldı. Gürültü kirliliğe ya da çevre kirliliğini aza indirmek için sunumlar ve bununla ilgili planlamalar olması  gerekiyor. Kaçak yakıtların kullanılması, soba ve fabrika bacalardan çıkan dumanlar, fabrikalardan gelen su atıkları çevre kirliliğine neden oluyor.

 

2017 yılın Kasım ayında; kış mevsiminde, özellikle akşam saatlerinde kömür yakma işleminden kaynaklanan hava kirliliği konusunda dikkat çekerek uyarılarda bulunan Büyükşehir Belediyesi, Kış aylarında kalorifer kullananların eğitilmesi, kaliteli yakacakların kullanılması, daha az kirleten tutuşturucular kullanılması, soba, kazan ve bacaların periyodik olarak temizlenmesi ve binalarda ısı yalıtımı yapılmasının, vatandaşların alabileceği tedbirler arasında bulunduğunu belirmişti.

 

‘‘VATANDAŞLARIN DİKKATİNİN ÇEKİLMESİ VE BİLİNÇLENDİRİLMESİ’’

 

Vatandaşa kirlilik hakkında yönelttiğimiz sorulara cevap veren Ramazan Yıldırım: ‘‘ Kentin birçok noktasına asılan afişler ile ısınmadan kaynaklı hava kirliliği konusunda vatandaşların dikkatinin çekilmesi ve bilinçlendirilmesi, ilgili kurumlar tarafından verilen kalorifer ateşçi kurslarına katılımın artırılması amaçlansın. Kalorifer kazanlarının tekniğine uygun yakılması ve periyodik kazan bakımları konularında ilgili kurumlar tarafından yapılan eğitimlere katılımın artırılması, hem hava kirliliği hem de enerji verimliliği konusundaki bilincin Mersin genelinde yaygınlaştırılması hedeflenmesi gerekir.’’ şeklinde konuştu.

 

‘‘YEŞİL ALANLARIMIZIN FAZLA OLMASI,KİRLİLİĞİN ÖNLENMESİ DEMEKTİR’’

 

Gürültü kirliliğine değinen Vehap Çalıkkılıç adlı vatandaş: ‘‘Mersin’de nüfusun çoğalması sonucunda birtakım olumsuzlukları beraberinde getirdi. Trafik yoğunluğunu giderek arttı. Araç egzozlarından çıkan dumanlar, trafikteki ses bile hem çevre kirliliğine hem de gürültü kirliliğine neden olmaktadır. Bizimde biraz daha kirlilik konusunda duyarlı birer vatandaş olmamız gerektiğini ve yeşil alanlarımız ne kadar fazla olması o kadar kirliliğin önlenmesi demektir.’’ ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir