ÖNEL, MERSİN KAMUOYU’NDAN VE BASIN MENSUPLARINDAN ÖZÜR DİLEMELİ

Mersin Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı ve MHP Mezitli Belediye Meclis Üyesi Bünyamin Önel, kaynağı da belirsiz olarak yaptırdığı basın açıklamasında, projeye ve tarım alanlarının katledilmesine karşı çıkan, çevre bilinci ile hareket eden vatandaşları ve gazetecileri lanetledi. Açıklamada kullanılan ağır sözler Mersin kamuoyunda ve yerel basında büyük tepkilere neden oldu.

Basın açıklamasını yapanın da belli olmadığı, Bünyamin Önel’i tamamen haklı olduğunu iddia eden basın bültenindeki o sözler:  “Sayın Bünyamin Önel’e ve yönetimine atılı suçlamaların da gerçeği yansıtmadığını, kendisinin Mersin için çalışan biri olduğunu biliyor ve inanıyoruz. Mezitli’nin ve Mersin’in geleceğinin boş iddialar üzerinden karartılmasını istemiyoruz. Bu noktada bazı yayın organlarında çıkan haberlerin yeterince araştırılmadan, olayın tek bir tarafı incelenerek, iki taraflı incelendiği zaman da sadece kısıtlı bilgiler verilerek, kamuoyuna sunulduğunu görmekteyiz. Dolayısıyla basın mensubu arkadaşları da Mezitli’de araştırma yapmaya, mevcut sanayi sitesi ve apartman altlarındaki esnafın çalışma koşullarını görmeye, aynı apartmanı paylaşan ailelerin yaşadıkları sıkıntıları dinlemeye davet ediyoruz. Tek bir isim üzerinden yapılan karalamalar, Mersin’e hiçbir katkı sağlamayacaktır. Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel ve yönetimine yapılan haksız girişimleri de bu vesileyle lanetliyoruz.”

TARIM ALANLARINI KORUMAK İSTEYENLERİ VE BASIN MENSUPLARINI MI LANETLİYORSUNUZ?

Hiçbir çıkar ve menfaat derdi olmadan, sadece tarım alanları ile narenciye ve zeytin ağaçlarının korunması için çabalayan değerli Mersinliler’i ve bu açıklamaları haber yapan, çalışan basın mensuplarını lanetlemek ne demek? Bu kente sahip çıkmakta olan insanlarımıza ve gazetecilere karşı vicdansızca, seviyesizce yapılan çok ağır bir harekettir. Basının görevi; herhangi bir konuda farklı ses ve görüşleri ayrım yapmadan objektif bir şekilde kamuoyuna aktarmaktır. Kendiniz gibi düşünmüyor diye hiçbir kimseyi lanetleyemezsiniz! Ayrıca konu üzerinde kimin haklı ve kimin haksız olduğuna siz değil, Mersin kamuoyu ve bağımsız Türk Yargısı karar verecektir.

MERSİNLİLER’DEN VE BASIN MENSUPLARINDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR!

Açıklamada, çevre ve tarım alanlarını savunan Mersinliler’e ve onların sesini duyuran basın mensuplarına açık bir şekilde ağır bir şekilde hakaret edilmiştir. Kendilerini, ‘lanetlemek’ gibi çok aşağılayıcı bir kelimenin neden kullanıldığını açıklamaya ve tüm Mersinliler’den ve basın mensuplarından özür dilemeye çağırıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir