ATATÜRK PARKI TIKLIM TIKLIM

MASKE KONTROLÜ YOK..!

Mersin Atatürk Parkı’nda maskesiz kalabalık dikkat çekiyor. Korona virüs (Covid19) vakalarındaki yoğun artışla sık sık gündeme gelen Mersin’de, vatandaşlar kendilerini Parklara atarken, çoğunluğun maskesiz oturup gezmesi endişeleri artırıyor. Mersin’deki Korona virüs tehlikesinin varlığını koruması ve uyarıların devam etmesine rağmen Mersin’de parkları dolduran vatandaşlar maskesiz gezmeyi sürdürüyor.

Vaka artışının en büyük nedenlerinden birinin maske kuralına uyulmaması olduğunu ifade eden Mersinliler, “Büyük bir çoğunluk maske takmaktan imtina ediyor. Bu da sağlığımıza mal oluyor. Dışarıya çıktığımızda biz sosyal mesafeye uyuyoruz ama gördüğünüz gibi bazı sorumsuz insanlar uymuyor. Maske takmamak için bir sürü bahane üretebiliyorlar. Bu gidişle vakalar zor azalır.” ifadelerini kullandılar.

YETERLİ KONTROL YAPILMIYOR!

Birçok insanın maskesiz gezmesine rağmen yeterli kontrolün yapılmadığını ifade eden vatandaşlar, “Maske takmanın zorunlu olduğunu biliyoruz ama görüyoruz ki çoğunluk uymuyor. Arada bir de olsa sahile hava almaya çıkıyoruz ama görüntü bizi korkutuyor. Vatandaşlar hassas davranmazken, yetkililer de yeterli kontrolü yapmıyor. Polisten ve yetkililerden denetim bekliyoruz. Özellikle sahil ve park alanlarına yoğunlaşmalı. Gerekli cezalar verilmelidir.” şeklinde konuştular

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir