MERSİN SANAT SOKAĞI YENİDEN HAYAT BULDU

Mersin’in tarihi sokaklarından biri olan sanat sokağı, Büyükşehir Belediyesinin son yaptığı onarımlarla canlanmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin cadde ve sokak onarımlarına dahil ettiği bir diğer adres de Mersin’in unutulmaya yüz tutmuş tarihi sokak niteliğindeki sanat sokağı oldu. Onarımların ardından adeta hayat bulan sokakta, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sanat Atölyesi, sanat kulüpleri ve sergi salonlarının yanı sıra kafeler ile restoranlar yer alıyor. Genç yaşlı bir çok kesimin dikkatini yeni yeni çekmeye başlayan sanat sokağında, heykel, resim sergileri, konserler ve akşam saatlerinde yapılan canlı müzikler, ortamdaki insanlara sanat kokusunu hissettiriyor. Sanat sokağı bunların yanı sıra kitapçıların ve sokak müzisyenlerinin de uğrak yeri olmuş durumda. Sokağa girdiğiniz anda üzerinizdeki asma yaprakları sizi farklı bir atmosferin içinde hissettiriyor.

ESNAF YAPILAN ONARIMLARDAN MEMNUN

Sanat sokağı esnafı ise belli bir kitleye hitap ettiklerini, bunun dışında sanatla hiç bağı bulunmayan insanların,  bir kere gördükten sonra devamlı ilgi gösterdiklerini, sanata daha farklı bir bakış açısı yakaladıklarını ifade ederken, sanatın özellikle Mersin’in kültürü açısından önemini ve özellikle genç kesimler tarafından gösterilmesi gereken ilginin artmasını temenni ettiklerini dile getirdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir