Mersin’li Erden Timur “100 en zengin” arasında

Forbes Dergisi Türkiye’nin en zenginleri listesini açıkladı. Mersinli iş insanı Erden Timur listeye 88’inci sıradan girerken, Mehmet Emin Karamehmet bir zamanlar zirvede olduğu bu listeye giremedi.

100 yıldır yayın hayatını sürdüren Forbes Dergisi Türkiye’nin en zengin 100 kişisini açıkladı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, listede ilk sırada yer aldı. 36 yaşındaki Mersinli iş insanı Erden Timur, listeye 88’inci sıradan girmeyi başardı. Bir zamanlar listenin zirvesinde yer alan bir başka Mersinli iş insanı Turkcell’in kurucusu ve Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet bu yıl listeye giremedi.

 

ERDEN TİMUR KİMDİR?

36 yaşındaki Erden Timur, 2010’da İstanbul’a giderek kurduğu Nef ile yazdığı başarı hikayesiyle tanındı. Yarattığı Foldhome ve Foldoffice konseptleriyle sektöre birçok ilk kazandıran Timur, 1982 yılında Mersin’de doğdu. Orta öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji’nde tamamlayan Timur, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından London School of Economics’te ekonomi eğitimi alan Timur, 2010 yılında kurduğu Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. ile iş hayatına atıldı. MESİAD’ın unutulmaz Başkanı Musa Timur’un oğlu olan Erden Timur’un bu başarısı Mersin’de sevinçle karşılandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir