Eşsiz yere sahip olan MEŞOT’taki tezek kokusu çileden çıkarıyor 

Otogara gelen vatandaşlar bu ağır tezek kokusundan aşırı bir bir şekilde rahatsız olurken, bir an önce otogardan en çabuk çıkmak derdine düşüyor.

 

Vatandaşlar baharla birlikte açan çiçeklerin ve özellikle de portakal çiçeğinin verdiği güzel kokuyu içine çekerek mutlu olmak yerine, otogarda ağır tezek kokusuna maruz kalmasına büyük tepki gösteriyor.

 
“MİSAFİRLERİMİZE MAHÇUP OLUYORUZ”
 

“Mersin’e gelen misafirlerimizi veya yolcu ettiğimiz konuklarımızı tezek kokusu içinde mi ‘hoşgeldiniz’ diyeceğiz veya bu kötü kokularla mı uğurlayacağız?” diye soran vatandaşlar: “Bu durum kentimize hiç yakışmıyor, misafirlerimize mahçup oluyoruz, acil olarak bu sorun çözülmeli” şeklinde tepkilerini dile getiriyor. 

 

 “AHIRLAR ACİLEN TAŞINMALI”

 

Kokunun nereden geldiği hakkında bilgi veren otogar esnafı, MEŞOT’un çevresinde ahırların bulunduğunu belirterek esinti ile birlikte kokunun dayanılmaz bir hal aldığını, havaların giderek ısınması ile birlikte bu kokulara daha çok maruz kalınacağını belirtti.

 

MEŞOT’un Mersin merkezden sakin bir yere taşınmasıyla sıkıntılarının biteceği tahmin edilirken bu defa tezek kokusuna maruz kalınması önemli sorun oldu.

Otogara gelen giden vatandaş ve otogar esnafı  bu kokudan bir hayli rahatsız olduğunu belirterek sebep olan sorun çevredeki ahırlardır. Derhal önlem alınması ve ahırların acilen oradan başka yere taşınması gerektiğini vurguladı.