‘CİNSEL ŞİDDETİN HABERLEŞTİRİLMESİ EĞİTİMİ’ VERİLDİ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde ‘Dilimizi Dönüştürüyoruz: Cinsel Şiddet Alanında Hak Temelli Habercilik eğitimi’ başlığı adı altında gerçekleşen 2 günlük süren etkinlikte cinsiyetçilik gibi konular tartışılarak, uygulamalar ve haber analizleri ile yapıldı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği (CŞMD), Mersin Gazeteciler Cemiyeti ve Muamma LGBT işbirliğiyle, ‘Dilimizi Dönüştürüyoruz: Cinsel Şiddet Alanında Hak Temelli Habercilik eğitimi’ gerçekleşti.

 

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği tarafından düzenlenen,  ‘Dilimizi Dönüştürüyoruz: Cinsel Şiddet Alanında Hak Temelli Habercilik Eğitimi’nde 31 Mart’ta farklı meslek gruplar yer aldı.

 

1 Nisan’da ise medya çalışanları, öğretim görevlileri ve iletişim fakültesi öğrencileriyle gerçekleşti.

 

Eğitimde cinsel şiddet tanımı, biçimleri, kavramlar ve mitler, cinsel istismara koruyucu-önleyici yaklaşım, çocuklar için onay kavramı, toplumsal cinsiyet temelli şiddet, flört şiddeti, güvenli ilişki cinsel şiddet alanında hak temelli yayıncılık, hayvana yönelik cinsel şiddet, türcülük ve cinsiyetçilik vb. konular tartışılarak, uygulamalar ve haber analizleri yapıldı.

 

“BAŞVURAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YÖNLENDİRME VE MATERYAL DESTEĞİ SAĞLIYORUZ.”

 

Konuşmasını gerçekleştiren Eğitmen Şehlem Kaçar: “CMŞD’ olarak amaçlarımız cinsel şiddeti azaltmaktır. Cinsel şiddetin cinsellik olmadığını, şiddete maruz bırakılıyor. Cinsel şiddetten hayatta kalanların haklarına ve ihtiyaçlarına yönelik hizmet ve destek veren kişi kurum ve sivil toplum örgütlerinin kapasitelerini güçlendirici içerik çalışmaları yapıyoruz. Eğitim alanında çalışan meslek uzmanlarının çocuk ve gençlerle çalışabileceği eğitim materyalleri üreterek koruyucu önleyici çalışmaların artmasına katkı sunuyoruz. Kurum ve kuruluşlara taciz ve şiddeti önleme politika metinleri hazırlama süreçlerinde danışmanlık veriyoruz. Başvuran ihtiyaç sahiplerine yönlendirme ve materyal desteği sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“BİLGİLENDİRİCİ İÇERİKLER GELİŞTİRİYORUZ”

 

Cinsel şiddet alanında asıl değiştirilmesi ve geliştirilmesi gerekenin dil ve yaklaşım olduğunu kaydeden Kaçar:  “Cinsel şiddetle ilgili toplumda dönüştürücü bir etki yaratan bilinç ve farkındalık geliştiren şiddetten hayatta kalanları şiddete tanık olanları güçlendiren bir iletişim dili ve yaklaşımının oluşması için kavramsal tartışmaları yürütüyor, görsel ve bilgilendirici içerikler geliştiriyoruz. Etkin sosyal medya kullanımı röportajlar, düzenli yayınlar bültenler katıldığımız etkinlikler yürüttüğümüz kampanyalar ürettiğimiz görsel materyaller aracılığıyla bu dil ve yaklaşımı yaygınlaştırmalıyız.” ifadelerini kullandı.

 

 

 “Dilimizi Dönüştürüyoruz: Cinsel Şiddet Alanında Hak Temelli Habercilik” eğitimin sonucunda Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği tarafından katılımcılara katılım belgelerinin verilmesiyle eğitim son buldu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir