“ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRASİYİ ÖZLEDİK”

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan DİSK/ Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, 1 Mayıs’ta birlik, dayanışma ve mücadele gününü coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu 1 Mayıs hazırlıkları öncesinde Mersin Petrol-İş sendikasında açıklama gerçekleştirdi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’nun tüm üyeleri katılarak açıklama konuşmasını Platform adına DİSK/ Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy yaptı.

Göksoy, her yıl yaptıkları gibi bu yılda 1 Mayıs’ta meydanlarda haykıracaklarını belirterek özgürlüğe, demokrasiye özlem duyduklarını kaydetti.

 

“MÜCADELE GÜNÜNÜ COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ”

 

Bu ülkeyi var edenler olarak 1 Mayıs’ta buluşacaklarını kaydeden Göksoy: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da, emeğin taleplerini, demokrasiye, barışa ve özgürlüğe olan özlemimizi, 1 Mayıs meydanlarında haykırmak istiyoruz. Bunun için yürüyüş ve miting isteğimizi ilgili makamlara ilettik. Buluşmak için saat 15.00’da Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında toplanıp, rengarenk kortejlerimizle, yürüyüş ve sloganlarımızla saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda olacağız. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmaların ardında sanatçı Hüseyin Turan’ın konseriyle, emeğin 1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele gününü coşkuyla kutlayacağız. Bu ülkenin OHAL koşulları altında emeğiyle yaşayan, yok sayılmak istenen gerçek sahipleri; işçiler, kamu çalışanları, mimar-mühendis-şehir plancıları, hekimleri işsizler; kadın, erkek, LGBTİ bireyler, genç-yaşlı-çocuk binleri 1 Mayıs’ta buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

“EMEK DEMOKRASİ İÇİN MEYDANLARDA BULUŞACAĞIZ”

 

1 Mayıs’ı emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesi yürüten, tüm dinamiklerle kol kola, omuz omuza, birlik taleplerini haykırmak üzere alanlarda bir araya geleceklerini aktaran Göksoy, şu çağrılara yer verdi: “Açlık/yoksulluk sınırının altında ücretlere mahkum edilenler, ‘geçinemiyoruz’ diyenler, işsizler 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. Çalışırken ölmek, sakat kalmak, tükenmek istemeyenler, yaşamını savunanlar 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. Bize dayatılan bu vahşi sermaye düzenine karşı işini, ekmeğini, şekerini, deresini, ormanını, tarlasını, ülkesini ve geleceğini savunanlar 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. ‘Bu daha başlangıç’ diyenler, ‘hayır’ diyenler, ‘barış’ diyenler, ‘adalet’ diyenler 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. Emek, barış, demokrasi, eşitlik, özgürlük, laiklik ve halkların kardeşliği 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. Emeğini, yaşamını, doğasını, aklını, bedenini ve memleketi; sermayenin ve tek adam rejiminin kuşatmasına kaşı savunanlar 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. ‘Savaşa hayır barış hemen şimdi’ diyenler meydanlarda olacak. Milyonlar OHAL ile dayatılan yeni rejimin karanlığına teslim olmayacağını 1 Mayıs meydanlarından görkemli bir biçimde ilan edecek. OHAL gerekçe gösterilerek KHK ile işinden edilen kamu emekçileri ve taşerona kadro aldatmacasıyla, güvenlik soruşturmalarıyla işine son verilen tüm taşeron işçilerinin haklarını savunmak için de meydanlarda buluşacağız. Bu ülke için çalışan, emek veren ama en temel hakları yok sayılan milyonlar, yurttaş olduklarını hatırlatmak için, ‘Cumhur’un kim olduğunu göstermek için, birlik-mücadele ve dayanışma için 1 Mayıs meydanlarında buluşacağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir