MERSİN’DE ULUSLARARASI BİSİKLET TURU HEYECANI

19-22 Nisan’da 4. yılına imza atacak olan Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun 4 etaptan oluşacağı ve bir önceki yıllara göre katılımın daha çok olduğu aktarıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19-22 Nisan’da düzenleyeceği Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu için son Yürütme Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi.

 

Gerçekleştirilen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Vali Yardımcısı Mahmut Halal, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili daire başkanları, geçiş noktalarında bulunan ilçe belediyelerinin birimleri, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.

 

105 SPORCU YARIŞTA YER ALACAK

 

4. yılına imza atacak olan Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan toplantıda alınan kararlar gözden geçirilerek sporcuların yarışta izleyecekleri kurallar anlatıldı.

Bir önceki yıla göre katılımın artığını belirtilerek Türkiye, Kazakistan, Belarus, Almanya, Bulgaristan, Malezya, Azerbaycan, İsviçre, Özbekistan ülkelerin katılımıyla 15 takım 105 sporcu yarışta yer alacak.

 

ÖZGECAN ASLAN BARIŞ MEYDANI’NDA SONA ERECEK

 

4 etaptan oluşan yarışma da sporcular, 1. gün 123 kilometre, 2. gün 164 kilometre, 3. gün 152 kilometre, 4. gün 129 kilometre pedal çevirecekler.

Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Anamur’da saat 11.00’de başlatılacak. İlk  etap Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Sipahili’den geçerek Yanışlı’da sona erecek. 2. etap saat 11.30’da Mut’ta başlayarak Silifke ve Erdemli’den sonra Mezitli Solipompeipolis’te sona erecek. 3. etap saat 11.00’de Tarsus’ta başlayarak Çamlıyayla ve Toroslardan geçtikten sonra Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda son bulacak. 4. etap ise saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak İnsu, Çavak, Emirler güzergahı boyunca devam edecek ve Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda sona erecek.

 

YARIŞ İÇİN ÖNLEMLER ALINIYOR

 

Toplantı da birçok birime görevler düştüğü belirtildi. 13 ilçe de iş birliği kapsamındaki belediyeler, ilçe belediyelerin görevleri, start ve finiş noktalarında kurumlara düşen görevler, parkur yol iyileştirme çalışmaları, asfalt çalışmaları, yol çizgileri, genel yol ve mıcır temizlikleri, delinatör güvenlik bantı uygulamaları, mazgal, rögar tedbirleri, köy giriş ve çıkışlarının asfalt onarımları sorunsuz olması için çalışmalarda daha dikkatli olunması gerektiği öne sürüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir