MERSİN KİRLİLİKTE ZİRVEDE!

Mersin’in 3 yıl boyunca hava kalitesi düzeltilememiş..!

Türkiye Hava Hakkı Platformunun yayınladığı rapor doğrultusunda Mersin Türkiye’nin en kirli hava kalitesine sahip illerden oldu.
Türkiye Hava Hakkı Platformu’nun Türkiye hava karnesi raporuna göre sağlık açısından kötü koşullara sahip olan iller belirlenerek sunuldu. Hazırlanan rapor 2016-2018 yılları arasında belirli ölçüm ve belirleme testlerine tabii tutularak sonuç elde edildiği ve bu sonuçların insan sağlığı üzerinde bulunan hava kalitesi düşük iller saptanarak belirtildi.
2018 yılında hava kirliliği açısından Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği kılavuz değerinin altında kalmış ilk üç ili Kahramanmaraş, Iğdır ve Mersin olarak açıklandı.
İller bazında hava kirliliğinde Mersin’in 3 yıl boyunca hava kalitesinin düzeltilememiş olması dikkat çekti.Rapor sonuçlarına göre 3 yıl boyunca hava kalitesinde hiç bir iyileştirme olmayan ve ciddi hava kirliliği yaşayan 16 il Mersin, Afyon, Ankara, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Erzincan, Kahramanmaraş, Manisa, Mardin, Muğla, Niğde, Osmaniye, Sakarya ve Sivas yıllık ortalama hava kirliliği (PM10) düzeyleri uq /m3 ulaşan bu şehirlerde artık kronik hale gelmiş olan hava kirliliğinin iyileştirilebilmesi için ciddi önlemler alınması gerekmektedir şeklinde sunuldu.
İncelenen ve ölçümleri yapılan iller bazında Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre tek temiz havalı il ise Ardahan olarak açıklandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir