Banka Promosyonlarında Emeklilerden Eşitlik Çağrısı

 

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak imza kampanyası gerçekleştirdi. Sendika üyeleri yoğurt pazarında açtıkları stantta, “Tüm emekliler için eşit ve yeterli promosyon” diyerek imza topladı.

 

 

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi’nce tüm emeklilere üç yıl için 2 bin lira olarak promosyon verilmesi için imza kampanyası başlattı. Açılan stant sonrası Mersinliler’den destek isteyen sendika üyeleri çok sayıda imza toplayarak seslerini duyurmaya çalıştı. Emekli maaşlarının yattığı bankaların 1 Mart 2017’de promosyon ödemeye başlamasının ardından maaşı bin liranın altında olanlara 300 lira, bin ila 2 bin arası maaş alanlara 375 lira, 2 bin lira üzerinde maaş alanlara ise 450 lira promosyon ödenmişti. Yapılan ödemelerin eşitsiz olduğunu savunan Tüm Emekliler Sendikası başlattıkları kampanya ile eşit miktarda promosyon almayı hedefliyor.

 

“Dilenci değiliz emekliyiz”

 

Mersin’in de içerisinde yer aldığı imza kampanyası sonucunda birçok vatandaş imza atarak destek olurken sendika üyeleri ise,  “Dilenci değiliz, emekliyiz. Ayrımsız tüm emeklilere 2 bin lira banka promosyonu istiyoruz.” diye konuştular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir