Jandarma trafikte suçlulara göz açtırmıyor

Mersin İl Jandarma Komutanlığınca icra edilen adli ve önleyici faaliyetler neticesinde; son 7 gün içerisinde, Trafik suçları kapsamında yetkililerce yapılan yazılı basın açıklaması metninde “Mersin İl Jandarma Trafik timleri tarafından 74 işçi servisi,527 motosiklet olmak üzere toplam 8 bin 728 araç kontrol edilmiş, kontrol sonucunda 41 araç trafikten men edilmiş, 8 şahsın sürücü belgesine el konulmuştur. 
Motosikletlere yönelik yapılan Türkiye Huzur ve Güven uygulamasında 278 Motosiklet kontrol edilmiş, 9 adet tescilsiz motosiklete el konulmuş,38 motosiklete toplamda 17 bin 497 TL cezai işlem yapılmış, 347 şahsın yapılan sorgusunda yoklama kaçağı olarak aranan 3 şahıs yakalanmıştır.
Bir önceki yılın aynı dönemi ile yapılan kıyaslamada trafik kaza sayısında yüzde 19, yaralı sayısında yüzde 11,ölümlü kaza ve ölü sayısında yüzde 11 oranında azalış olduğu görülmüştür. Ayrıca Jandarma Trafik Timlerince 204 sürücü ve vatandaşlara trafik kuralları ve trafik kazalarını azaltıcı tedbirler hakkında bilgilendirme semineri verilmiştir. “denildi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir