HANİ SAĞLIK HİZMETLERİ ÜCRETSİZDİ..!

Sağlığın ücretsiz olduğu söylemlerinin gerçek olmadığını vurgulayan vatandaşlar, ‘Artan sağlık harcamalarının faturası neden bizlere çıkıyor?’ diyerek isyan ediyor.

Sağlığın ücretsiz olduğu söylemlerinin gerçek olmadığını vurgulayan vatandaşlar, artan sağlık harcamalarının faturasının kendilerine çıkmasından oldukça şikayetçi. 
Raporlu bir hasta olarak sağlık ocağına gidip sadece ilaçlarını yazdırması karşılığında 99 lira 41 kuruş ödemek zorunda kalan vatandaş: “Hani sağlık hizmetleri ücretsizdi. Çok sayıda alanda katkı katılım payının alınması, ekonomik zorluklarla boğuşan hastaların belini daha da büküyor. Çalışan hastalardan bu kesintiler eczanede direkt yapıldığı için çoğu kişi bu katkı paylarını hemen fark ediyor. Asıl problem ise emeklilerde yaşanıyor. Emekli olan yurttaşlar, muayene olduktan sonra ve ilaçlarını aldıklarında herhangi bir ödeme yapmadıkları için bu kesintileri ancak maaşını alacağı zaman fark edebiliyor. Kesintiler, çoğu zaman belli bir fiyatın altında olan ilaçları bizlerin doktora gidip muayene olmadan, katkı paylarını ödemeden direkt eczaneye giderek almasına yol açıyor. Böyle olunca vatandaş olarak bizler ilacı cebimizden parasıyla almış oluyoruz.” diyerek tepkilerini dile getirdi.

“KATKI PAYLARI DERHAL KALDIRILMALI!”

Ödemelere tepki gösteren vatandaşlar; “Doktora gittiğimizde ucu arkası kesilmeyen katkı paylarıyla karşı karşıya kalıyoruz. İlk katkı payını hastanede muayene olmak için, sonra tahlil istenirse ikinci katkı payını veriyoruz. Sonra da eczaneye gittiğimizde bir de oraya ödeme yapıyoruz. Bir yandan istediğiniz hastanede tedavi olabilirsiniz diyen, diğer yandan da borcunu ödemezsen tedavin aksar diyen bir sistem var, bu nasıl tezattır? Katkı payları derhal kaldırılmalı.” şeklinde konuştu. 

“BÖYLE SAĞLIK SİSTEMİ OLMAZ!”

Bunların yanı sıra sağlığın ücretsiz olduğu söylemlerinin gerçek olmadığını vurgulayan hastalar, “Soğuk algınlığı için yazılan bir reçeteye bile bir dünya para ödüyoruz. 
Artık doktora gidip muayene olmak, katkı payları vermek yerine eczaneye giderek ilacımızı kendimiz alıyor, tedavi olmaya çalışıyoruz. Böyle sağlık sistemi olur mu?” diye yakınıyor. 

“ZORUNLU BİR REÇETEYE 99 TL 
41 KURUŞ ÖDEME..!”

Raporlu bir hasta sağlık ocağına gidip sadece ilaçlarını yazdırması karşılığında 99 lira 41 kuruş ödemek zorunda kalıyor.
Sadece sağlık raporu karşılığında zorunlu ilaçlarını alan hastalara 4 kalem ödeme çıkarılarak yaklaşık 100 lira para ödetilmesi vatandaşta şok etkisi yaratıyor.
Yüksek tansiyon hastası bir kişinin raporlu ilaçlarını yazdırması karşılığında 4 kalem ödeme çıkarılması kabul edilemez bulan vatandaşlar; “Raporlu hastanın yazdırdığı ilaç karşılığında karşısına 4 kalemde çıkarılan ödeme listesi şu şekilde sıralanıyor:  Eczanenin nakit olarak aldığı İlaç farkı ödemesi 50.58 TL. Maaştan kesilecek ilaç katılım payı tutarı 9.83 TL. Maaştan kesilecek muayene katılım payı tutarı ise 32.00 TL. Yine maaştan kesilecek reçete katılım payı tutarı 7.00 TL. Toplam ödeme ise 99 lira 41 kuruş. Bu mu sağlıkta geldiğimiz nokta. Yazıklar olsun.” diyerek tepkilerini ortaya koyuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir