KOCAMAZ: “ NEVRUZ BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN SİMGESİDİR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumhuriyet meydanında Mersinli vatandaşlarla beraber nevruzu halaylar ve türküler eşliğinde kutladı.

Mersin Büyük Belediyesi tarafından her yıl kutlanan nevruz bu yılda kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen kutlamada  vatandaşların yoğun katılım gösterdiği baharın gelişi coşku ile karşılanırken, birlik, beraberlik ve kardeşlik türküleri söylendi.

Kocamaz, kutlama konuşmasını gerçekleştirerek , nevruzun gece ile gündüzü, kış ile yazı bahar mevsiminde eşitlediği için adalet, denge, ışık, aydınlık, cömertlik ve mutluluğun sembolü olarak kabul edildiğini belirtti.

Nevruzun sonunda Kocamaz kendisinin yazdığı şiiri okuyarak nevruza renk kattı.

 

 “NEVRUZ EVRENSEL DEĞERLERİN PAYLAŞILIP ZENGİNLEŞECEĞİ MÜKEMMEL BİR ZEMİNDİR”

 

Kocamaz: “Esasen insanlığın huzur ve mutluluğu kadim insan-doğa dengesine dayanır. Bu uyum aynı zamanda insanın kendisiyle barışık olduğunun da göstergesidir. İnsanlığın daha mutlu, daha müreffeh olabilmesi için gelişme ve ilerlemenin tabiatla uyumlu yürütülmesi gerekir. Bu yönüyle Nevruz, barış, dostluk, kardeşlik gibi evrensel değerlerin paylaşılıp zenginleşeceği mükemmel bir zemindir. Aziz milletimiz binlerce yıldır bu denge anlayışla hareket etmiş, farklılıkları zenginlik kabul eden hoşgörüsü ve barışçı kimliğiyle tarihe damgasını vuran uygarlıklar meydana getirmiştir” ifadelerini kullandı.

 

“NEVRUZ BARIŞA, KARDEŞLİĞE VE KUCAKLAŞMAYA İŞARET EDİYOR”

 

Nevruzun birlik beraberlik için önemli olduğunu belirten Kocamaz: “Türk milletinin çok önemli anlamlar yüklediği Nevruz’un, asırlarca Türk-İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya işaret ediyor. Bereket, sevgi, saygı, dayanışma, yardımlaşma, bütünleşme ve nezaketin büyük bir ahenkle iç içe geçtiği Nevruz, milli birlik ve beraberlik ateşimizin gür nefesi, fitne ve nifak alevlerini söndüren bahar rüzgârıdır. Bilinmelidir ki, Nevruz’u hain emelleri için bir fırsat olarak gören; bölünme ve ayrışmanın provasını yapan mihraklar, Türk milletinin birlik ve kardeşlik iradesi karşısında yok olup gideceklerdir. Baharın müjdecisi bu kutlu günü zehirli eylemler ve küstah meydan okumalar için fırsat olarak görenler ve buna içten içe destek verenler mutlaka hak ettikleri cevabı alacaklardır” şeklinde konuştu.

 

 “HEP BİRLİKTE SOKAKLARA DÖKÜLDÜK”

 

Konuşmasına devam eden Kocamaz: “Sizlerle yaşadığınız gibi15 Temmuz 2016 gecesi milletçe büyük bir badire atlattık. Silahlı kuvvetlerimiz içinde yuvalanan bir ihanet şebekesinin suikastına uğradık. Elbette ki irademizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi bir avuç hainin eline bırakacak değildik. Hep birlikte sokaklara döküldük; ‘Sonuna kadar Demokrasi, sonsuza kadar Cumhuriyet’ diye haykırdık. Milli irademizin, seçilmiş hükümetin arkasında Toroslar gibi dimdik durduk; demokrasimizi Truva Atlarına yem etmedik. Ardından biliyorsunuz ‘demokrasi nöbetlerini’ başlattık. Yenikapı Mitinginin yapıldığı gün, Mersin olarak birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergiledik” diye kaydetti.

 

“SIKINTILI GÜNLER ZORDUR ANCAK BAZI GÜZELLİK TABLOLARINI DA ORTAYA ÇIKARIR”

 

Zeytin Dalı Harekatına değinen Kocamaz, “15 Temmuz karşısında canını ortaya koyan hürriyet aşığı aziz milletimiz, mukaddesleri uğruna her riski göze alabildiğini bir kez daha göstermiştir. O dehşetli ibret günlerinde öz değerleri ve ordu-millet kimliğiyle iman tazelemiştir. Sıkıntılı günler zordur ancak bazı güzellik tablolarını da ortaya çıkarır. Şimdi benzer bir gurur tablosunu Zeytin Dalı Harekâtı sırasında aynıyla yaşıyoruz. Kanı, canı ve duasıyla Mehmetçiğin yanında olan milletimiz, şanlı tarihimizin şeref levhalarına yenilerini eklemektedir” ifadelerine yer verdi.

 

Başkan Kocamaz’dan coşkulu Nevruz şiiri

 

Nevruz için düzenlenen törenin sonunda kendi yazdığı şiiri okuyan Kocamaz: “Canlandırır toprağı, Yeşil eder yaprağı, O barışa koşturur, Bereketle coşturur. İnsanlığın harmanı, Kabartıyor ayranı, Nevruz Türk’ün Bayramı. Kutlamamak bize ar! Türk’ün töresinde var! Güneş bir başka doğar, Dünyaya barış salar, Hakk’ın fermanı Nevruz, Türk’ün bayramı Nevruz” diyerek son cümlelerini tamamladı. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir