“SAĞLIKLI BİREYLER KAZANDIRMAK ORTAK VAZİFEMİZDİR.”

Mersin Valiliği, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi arasında yapılan ortak çalışmada, Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocukların görmekte olduğu eğitimlere destek olacak proje hayata geçiriliyor.

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocukların eğitimlerine, sosyal ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanarak, bu kapsamda okul eğitimlerine takviye olarak etüt dersleri,  sosyal ve kültürel yönlerini güçlendirme, toplumsal hayatta mutlu, başarılı olmaları ve kendi ayaklarının üzerinde duran bireyler olarak yaşamlarına katkı sağlamaya yönelik hazırlanan proje için bir araya geldi.

 

Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocukların görmekte olduğu eğitimlere destek olarak Baro Başkanı Er, Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esma Kadızade, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ali Gök ve Yrd. Doç. Dr. Serkan Say, Mersin Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Faruk Azgıt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hizmetlerinden Sorumlu İl Müdür Yrd. Bahadır Sarı, Mersin Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ömer Erkol, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ruşen Ayşen Ayılgan, Çocuk Hakları Merkezi üyeleri Av. Hafize Nisan Soysal, Av. Feyza Arıdağ, Av. Güray Göçer, Av. Sinem Şimşek bir araya gelerek, projenin hayata geçirilmesi hakkında fikir alışverişinde bulundu.

 

“ORTAK ÇALIŞMALARA İMZA ATMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM”

 

Er, “2018 yılı Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklara, Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından birçok alanda eğitim verilmesi ve bunun eğitim seferberliğine dönüştürülmesi, Mersin Barosu’na kayıtlı avukatlar tarafından da çocukların gelişimine ve eğitimine katkı sunulacak çalışmaların yapılmasına karar veriliyor. Çocuklarımıza kucak açmak, onların sevgi içinde yetişmelerine katkı sağlamak, yalnız olmadıklarını hissettirmek, çocuklarımızı gelecekte kendi ayakları üstünde durabilen, başarılı, özgüveni yüksek, topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırmak hepimizin ortak vazifesidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için kurumlarla el ele verip, ortak çalışmalara imza atmaktan büyük mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esma Kadızade: “Mersin Barosu tarafından teklif edilen bu projenin Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum ve bu sürekli olarak uygulanabilir bir projedir” şeklinde konuştu.

 

Mersin Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Faruk Azgıt ise “Çocuklarımız için faydalı bir proje olacağına inanıyoruz. Çocuklarımız için elimizden gelen her türlü desteği, her zamanki gibi sağlayacağız” dedi.

 

Toplantının son bölümünde söz alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hizmetlerinden Sorumlu İl Müdür Yrd. Bahadır Sarı: “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bakanlık olarak her zamanki gibi çocuklarımızın geleceği için çalışmalar yürütüyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir